Monday, February 1, 2010

Cinta Untuk Nabila


Meskipun demam rock sudah berlalu hampir 20 tahun namun lagu-lagunya masih lunak berkumandang di corong-corong radio.

Salah satu lagu yang pernah berada lama dalam carta Top 5 sekitar 1980an ialah lagu Cinta Untuk Nabila daripada kumpulan Melissa. Vokalisnya bernama Razzi.

Di manakah Razzi sekarang?

Razzi atau nama sebenarnya Mohd Razi bin Abdul Hamid ialah anak bongsu kepada Dr(H) Ustaz Hj Abdul Hamid, pengasas Minyak Morhabshi.

Beliau yang kini lebih dikenali sebagai Ustaz Razzi (ada juga yang menggelarnya 'Ustaz Rock') kini merupakan penceramah bebas dan motivator yang aktif di seluruh negara terutama di utara dan KL. Selain itu beliau juga aktif dalam jemaah tabligh. Kemampuan beliau menguasai bahasa Inggeris dan Arab memberi kelebihan pada beliau dalam berdakwah.

Beliau baru sahaja melancarkan album nasyid kontemporari berjudul 'Razzi: Keinsafan'.

Pada minggu hadapan, Ustaz Razi serta beberapa artis seangkatan beliau seperti Mel(wings), Mael(xpdc), dan Renggo(arrow) akan menemui pengunjung di Expo "PENANG HARMONI MUHIBBAH & BERINTEGRITI", bertempat di tapak expo Seberang Jaya, Pulau Pinang, bermula 1.2.2010 hingga 7.2.2010.

Sementara itu anda juga boleh mendapatkan terus Minyak Morhabshi yang dipamerkan dan dijual di expo tersebut yang diuruskan oleh Encik Harizal Hashim. Beliau adalah agen rasmi Minyak Morhabshi meliputi kawasan utara dan boleh dihubungi melalui 0147575585.

Sebagai putera kepada Ustaz Hamid, insya-Allah anda boleh mendapatkan 'nasihat dan bantuan' dalam masalah berkaitan rawatan alternatif daripada beliau yang dijadualkan membuat persembahan pada 6Feb 2010, di sebelah malam.

Selamat ke expo.

2 comments:

Jin said...

salam...tukar ngan baja leh bro...huhuk

kHuzaiMie MansuR said...

bleh..tapi kena bayar jgk la..